Onzen Hof


Zelfoogstboerderij Onzen Hof is een plek waar je biologisch geteelde groenten vers van het veld komt oogsten. Wij bieden je een ruim assortiment aan seizoensgroenten (+/- 70 soorten), aangevuld met kruiden en kleinfruit. Via een abonnementsformule kan je heel het jaar door komen oogsten wanneer het jou past.

Wij telen biologisch met respect voor de bodem. Een gezonde bodem is het uitgangspunt van gezonde, vitale gewassen. We bevorderen de biodiversiteit op het veld, dit helpt om plagen op een natuurlijke manier onder controle te houden.

Komen oogsten op het veld is een hele belevenis! Je ontmoet andere plukkers, en houdt een babbeltje met de boeren. Het veld is een plek om even tot rust te komen. De voldoening om te koken met groenten die je even daarvoor uit de grond hebt gehaald, is enorm. 

Maar wat als je al die soorten groenten eigenlijk niet zo goed kent? Geen nood! Wij informeren je duidelijk wat, wanneer en hoe je kan oogsten en geven tips hoe je al dat lekkers kan klaarmaken. Er zijn aanduidingen op het veld zelf en wekelijks krijg je een nieuwsbrief in je mailbox. En uiteraard mag je ons gerust aanspreken op het veld!

Wij werken volgens het CSA-principe. CSA staat voor 'Community Supported Agriculture' en houdt in dat de deelnemers mee de risico's dragen die eigen zijn aan de landbouw. Je betaalt in het begin van het jaar een jaarlijks abonnement waardoor het inkomen van de boer gegarandeerd is. De boer op zijn beurt verbindt zich ertoe om al zijn kennis en kunde aan te wenden om deze risico's te beperken en een ruime variƫteit aaan gezonde gewassen te telen met een optimale opbrengst. Toch kan het kan gebeuren dat sommige teelten het het ene jaar minder goed doen dan andere jaren, bvb door extreme weersomstandigheden. Anderzijds zullen sommige teelten ook meer oogst dan verwacht genereren.

We willen ook graag een ontmoetingsplek zijn via meewerkdagen, workshops, BBQ's,... Inbreng van leden is hierbij altijd welkom.

Onzen Hof bevindt zich in een rustige omgeving naast een hertenboerderij en maakt deel uit van agrarisch cohousingproject De Scherpen Horinck.